The Baroness and the Pig

Dit is een portfolio-galerij met ontwerpwerk voor het historische drama The Baroness and the Pig. Voor deze film was Todd een assistent van de Production Designer Ben van Os, een maker van bijzonder rekwisieten waaronder reproductieschilderijen, en ook een set designer.

“De barones en het varken” is een Canadees / Hongaarse coproductie gefilmd in Hongarije. Michael MacKenzie paste zijn eigen toneelstuk aan voor deze film, waarin een op de toekomst gerichte vrouw probeert een onontwikkeld kind op te voeden terwijl haar buren liever in het verleden blijven steken.  In 1888 trouwt een rijke erfgename uit Philadelphia (Patricia Clarkson) met een Britse baron (Colm Feore) en met hem naar Parijs verhuist. De barones is vaak alleen thuis, omdat de baron, die kunsthandelaar is, veel moet reizen.. In de hoop een kring van intellectueel uitdagende vrienden aan te trekken, ontwerpt de barones een salon die naast de modernste meubelen en impressionistische schilderen ook de nieuwste technologie bevat, zoals elektrisch licht en een fonograaf.. Met de e nieuwe salon krijgt ze echter geen waardering  van haar buren, die tegen de baron zeggen dat ze de fascinatie van zijn nieuwe bruid voor technologie en democratie ongemanierd en lachwekkend vinden. Om het nog erger te maken, komt de barones tot het besef dat haar man meer geïnteresseerd is in haar geld dan haar geest, en zijn seksuele verlangens zijn grof en gewelddadig. Na een tijd wordt er, in een stal, een verwilderd kind (Caroline Dhavernas) gevonden dat samenleefde met een kudde varkens. en de baronesse neemt het op zich om het kind te leren lopen, spreken en gedragen je op een beschaafde manier. Een taak waarvan velen geloven dat die  gedoemd is te mislukken.