“Sanctuary”, Gothic Sci-Fi Fantasy-serie

Dit is een portfolio-galerij met ontwerpwerk voor de Science Fiction-Gothic-Fantasy series Sanctuary. Sanctuary is nu klaar met zijn 4e seizoen op het Sci-Fi-kanaal. Voor dit ambitieuze project heeft Todd alle production design gedaan voor de pilot van de serie, oftewel de eerste proefaflevering, die de toon bepaald voor alles dat volgt.

De pilot werd opgenomen in Vancouver met behulp van vele computer gegenereerde beelden (CGI), ongekend voor een nieuw project. De meeste “sets” werden dus ontworpen, gebouwd en gefilmd op de computer, wat inhield dat Todd een groep jonge visual effects artists instructies moest geven over de fijne materie  van de gotische architectuur en Victoriaanse bouwdetails.

De show draait om Dr.Helen Magnus, een 157-jarige teratoloog (monsterdeskundige) en haar team van experts die het Sanctuary runnen, een organisatie die buitengewoon krachtige wezens en mensen zoekt, bekend als Abnormals, en die probeert te helpen en van hen te leren, terwijl ze ook de gevaarlijkere moet opsluiten.