Installatie voor “Goud” in het Catharijneconvent, Utrecht.

De derde museum onthulling dit jaar is “Goud” in het Catharijneconvent in Utrecht. Het Catharijneconvent is het museum van het kerkelijke erfgoed in Nederland, en in het verlengde daarvan ook een podium voor al het  ceremonieels en middeleeuws dat Nederland te bieden heeft. Het staat bekend om zijn innovatieve tentoonstellingen over volkse gebruiken en spiritualiteit. Voor de tentoonstelling “Goud” nodigden het Catharijneconvent en het Geldmuseum Todd van Hulzen en de Museumstudio uit om een installatie te maken over de waarde van goud. De modeontwerper Aziz Bekkaoui creëerde op hetzelfde moment een associatieve en mode-georiënteerde tentoonstelling op de tweede verdieping.

Todd van Hulzen en Museumstudio krijgen erkenning voor Broekerveiling.
Master the Universe: deeltjesnatuurkunde in Utrecht

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.