Koningin Beatrix opende deze week een nieuwe tentoonstelling in het Openluchtmuseum in Arnhem. “De Westerstraat” is een reconstructie, of beter gezegd een ‘wederopbouw’ van een groep gebouwen uit de Jordaan, namelijk de oude sloppen die verscholen lagen achterin de zijstegen. Dit is het eerste stukje historisch Amsterdam dat is vertegenwoordigd in dit park. Het Openluchtmuseum is gewijd is aan de architectuur- en cultuurgeschiedenis van Nederland.

Todd van Hulzen Design hielp Studio Louter bij het creëren van een geschikt gezichtspunt voor het verkennen van de oude sloppenwijken. Dit omvatte het maken van een model van de gebouwen, het adviseren over de conceptuele richting en het ontwerpen van decor en informatiepanelen. (Bij het kijken door  de kijkgat had Hare Majesteit duidelijk wat problemen met haar brede hoed.)