Interactieve tentoonstelling SportLab! in NEMO Science Center

Todd van Hulzen en StudioLouter hebben opnieuw een leuke en fascinerende tentoonstelling gemaakt, deze keer in het NEMO Science Center in Amsterdam. Het heet “SportLab” en het draait allemaal om de wetenschap achter sport, wat vooral interessant is in dit grote sportjaar: Olympische Spelen, Europa Cup, Tour de France en meer.

Het kernconcept van de installatie gaat over het laten zien aan kinderen hoe -kennis over techniek- en -psychologie- je betere resultaten in de atletiek helpt te behalen. Er zit  techniek achter de modernste veiligheidsbril van Nike, speciale roeimachines en “stringfietsen”. Dan is er de psychologie achter het focussen op het winnen, het berekenen van de richting van een strafschop en de psychologie van de concurrentie.

Todd van Hulzen ontwierp thematische leereilanden, elk met zijn eigen themakleuren, afbeeldingen en vloerstickers. Alle eenheden werden verenigd door een gedrukt renbaan op de vloer. Kleurrijke spandoeken en bewegwijzering verenigden het geheel. Studio Louter heeft interactieve consoles gemaakt.