Amsterdam Light Festival: Todd van hulzen creëert "temporele toren"

Er is de afgelopen maanden veel gebeurd en we hebben nauwelijks de kans gehad om te updaten. Een van de belangrijkste dingen is het feit dat Todd van Hulzen met Studio Louter wordt geselecteerd om hun concept voor het Amsterdam Light Festival te uit te voeren. Dit is een nieuw jaarlijks festival van lichtkunst in de hoofdstad. We hebben een plan bedacht dat overtuigend genoeg was dat het op de longlist van de jury uitkwam. Het heet Temporal Tower, en het is een eerbetoon aan een van de verdwenen klokkentorens van de Amsterdamse zijn architect Hendrick de Keyser. Het is ook een bevestiging van de plaats van monumenten c.q landmarks in de openbare ruimte. En natuurlijk zal het het een lust voor het oog worden in de koude wintermaanden. Terwijl we het budget uitwerken en met de stad onderhandelen over de plaatsing, passen we ons ontwerp voor de toren aan. We werken in het bijzonder met een lichttechnicus en een steigerbouwer die voornamelijk verantwoordelijk zal zijn voor de constructie en de impact op de omgeving. 

Ga naar de website van het  Amsterdam Light Festival voor meer informatie.