De Haringpakkerstoren "herbouwd" in steigers en licht

We kunnen niet beschrijven hoe apetrots we zijn op onze nieuw kindje, de indrukwekkende reconstructie van de historische Haringpakkerstoren op de Prins Hendrikkade in Amsterdam. Onze toren wordt niet gemaakt van metselwerk en hout, maar van steigers, gaas en vooral licht. 30 meter hoog stijgt de toren op (we noemen hem “Temporal Tower”) langs de kades van de oude haven van Amsterdam dichtbij het Centraal Station en hij wordt verlicht door een batterij van 36 LEDs verspreid rondom de spits. Het licht wordt heel geleidelijk geanimeerd in iets van een pulserende cyclus van een enkele kleurgroep. Elke week zullen we het kleurschema en de configuratie wijzigen. Voor meer informatie over de geschiedenis van deze toren, welk origineel in 1829 werd gesloopt, zie een van de onderstaande post over de “making of”. Voor het moment willen we gewoon de meest recente foto’s van deze kleine reus publiceren. Er komt nog meer, want het project krijgt behoorlijk wat media-aandacht.


Todd van Hulzen Design en Studio Louter hebben dit voor elkaar gekregen voor het Amsterdam Light Festival, dat ons tevens hielp met de productielast. Zonder hen was het natuurlijk nooit gebeurd. Maar vooral een groot dankwoord aan ons regelrechte verlichtingsgenie Tinus Holthuis die vriestemperaturen en orkaanwinden doorstond om elke LED-lamp te programmeren om op zijn commando te reageren.

Dus kom alsjeblieft naar Amsterdam, bezoek deze geweldige winterstad met zijn reflecterende grachten, ritmische verlichting en prachtige aangelichte gevels en neem een rondvaartbootje op de waterroute van het Amsterdam Light Festival. En bezoek de onderstaande fotogalerij!

Happy Holidays! Todd & co.