einmal Niederlande und zurück opent in Münster

“Einmal Niederlande und Zurück” is een tentoonstelling in het Haus der Niederlande in Münster, die Todd van Hulzen Design heeft gemaakt over de grensstreek Nederland-Duitsland, hoe er Duitse gebieden onder Nederlandse controle werden gezet na de Tweede Wereldoorlog. Kunstvoorwerpen en archiefmateriaal vertellen het verhaal van Nederlandse verontwaardiging, vergelding en dromen van uitbreiding na de oorlog, evenals de belevenis van de Duitsers, hoe ze leefden met een Nederlandse heerschappij, culturele verschuivingen en de volharding van identiteit.

De tentoonstelling werd met een beperkt budget gerealiseerd door middel van een uitwisselbaar modulair systeem van gedrukte en gefreesde panelen die gemonteerd kunnen worden zonder hardware of gereedschappen te gebruiken. Panelen werden toegesneden op de standaardmaat van multiplex underlayment. De glazen vitrines waren bekleed met gerecycled grijs vilt van 8 mm. In plaats van gebruik te maken van frames en passe-partouts werden de papieren archiefobjecten opgehangen  tussen kleine magneten aan de voorkant en schroeven aan de achterkant.

Het project werd gerealiseerd met onze vaste partner Studio Louter (inhoud en productie), evenals Victor van der Meiden (constructie), Leanna McAlpine (grafisch) en Rijnja Repro (printen en snijden).

De tentoonstelling zal ook naar Sittard (NL) en naar Bocholtz (DE) reizen..

.