Gratis publiciteit in Vanity Fair

vanityFair2Een kort artikeltje —of eerder een reeks citaten in in de meest recente uitgave van Vanity Fair Magazine (april 2014).  Het verhaal onderzoekt de ins-en-outs van het maken van reproductiekunst voor de film, met name films over kunst.  In het geval van Todd van Hulzen tapt het uit zijn ervaring als ontwerper en kunstenaar voor de film Girl with a Pearl Earring.  Voor deze film uit 2003 organiseerde Todd de productie van ongeveer 75 verschillende schilderijen van historische bronnen.  De meesten van hen werden digitaal gereproduceerd, maar verscheidene werden geschilderd met de hand, met name de schilderijen die op de ezels gezien worden in verschillende stadia van ontwikkeling. Todd was ook een “hand double” voor Colin Firth. Daarnaast was hij ook leraar schildertechnieken en instructeur in het voorbereiden van historische pigmenten.  En hoofdzakelijk was Todd  set designer van het grachtenhuis van de schilder Vermeer.