Het Geheugenpaleis in het Nationaal Archief in Den Haag heeft de prijs gewonnen in de categorie “Beste Internationale Tentoonstelling”. We trokken op de bonnefooi naar Londen om bij het uitroepen van de winnaars te zijn, maar we waren helemaal in de wolken toen we hoorden dat wij, ondanks de flinke concurrentie, echt hadden gewonnen. Ik zeg “wij”, maar de prijs gaat echt naar het team dat het in de eerste plaats bedacht, en dat zijn de mensen van het Nationaal Archief zelf. Dus ook al zou ik graag de prijs als hoofdontwerper en -kunstenaar willen claimen, de prijs zal met trots ergens op een mantel in Den Haag staan. Bijzondere felicitaties aan Nancy Hovingh bij het Archief die het project enthousiast door 3 jaar veranderende ontwikkelingen loodste. Ook natuurlijk een grote fist bump aan onze lievelingspartners bij Studio Louter.

De commissie beoordeelde het ontwerp als volgt:

“De kartonnen ontwerpoplossing is niet alleen duurzaam, het ziet er ook opmerkelijk uit. Het karton draagt ​​een van de centrale gezichten van de tentoonstelling: een herinneringspaleis gemaakt van gestapelde archiefdozen. Door honderden dozen in een schuine binding te stapelen, worden patronen gemaakt die het gekleurde licht vangen in continu veranderende golven. Het grafische materiaal wordt allemaal afgedrukt op gelaagde honingraatpanelen. Het effect is gecontroleerd en ingetogen, ondanks de enorme hoeveelheid informatie en een verscheidenheid aan lichteffecten. Het is allemaal verbonden door dat ene kernelement: de archiefdoos.”