Wereld van Vormen in NEMO

In Wereld van Vormen bij Science Center NEMO in Amsterdam draait alles om geometrie, wiskunde en de wereld waarin we leven. Alles om ons heen is is geometrisch of kan worden teruggeleid tot een soort van wiskunde. Maar de wereld van de wiskunde, in het bijzonder vanuit het oude klassieke standpunt, omvat meer dan alleen getallen en hoeken, het omvat ook zulke bijna mysterieuze onderwerpen als verhoudingen, perspectiefleer en optische illusies. Zelfs verschijnselen die alleen maar perceptie lijken te zijn, kunnen worden verklaard door de helderheid van de wiskunde en door nauwkeurige meting.

Todd van Hulzen creëerde het ontwerp voor het ‘decor’ van de tentoonstelling. Maar eerst bedacht hij  het algehele ‘totaalconcept’ in samenwerking met betrouwbare creatieve partner Studio Louter. Studio Louter creëerde ook de prachtige digitale applicaties en interactieve games. De opdracht had zoveel verschillende onderdelen dat het smeden van een samenhangend totaalconcept een flinke uitdaging bleek te zijn.In dit geval komt alles bij elkaar door het juist universeel te beschrijven, wat betekent dat we een soort recursieve wereld hebben gecreëerd die helemaal is opgebouwd uit driehoeken en zeshoeken. In feite hebben we iets gemaakt dat nooit echt bij NEMO is gedaan, en dat is een tentoonstelling maken die echt een eigen wereld is in plaats van een verzameling losse interactieve elementen. De klant was verrukt, de bezoekers worden vermaakt en we halen diep adem tot het volgende project.