Set design voor Bloed, zweet & tranen

Ik had het zo druk dat ik vergat iets te posten over mijn kort emplooi vorig jaar als setdesigner voor de Nederlandse speelfilm Bloed, zweet & tranen, over het leven van volksheld en volkszanger André Hazes. De decors waren eenvoudig, onder leiding van productiondesigner en oud-collega Alfred Schaaf. Alfred belde om te kijken of ik geïnteresseerd was in een beetje werk. Omdat het alweer zo lang geleden was dat ik behoorlijk filmwerk had gedaan, leek het me hartstikke leuk.

We brachteneen oude platenzaak weer tot leven, een muziekstudio, een televisiestudio en een aantal oudere flatgebouwen in de Pijp uit de jaren ’60. En uiteindelijk kreeg ik een beetje handwork te doen: het schilderen van een doek van 3×3 meter als nabootsing van een ouderwets achtergronddoek uit een filmstudio. Allemaal heel nostalgisch.

Hier is de trailer voor Bloed, zweet en tranen.