Sneak Peek van Brimstone

Vandaag kunnen we een punt achter de eerste draaifase van Brimstone zetten. Brimstone is een film van Martin Koolhoven, gefilmd in Duitsland, met Guy Pearce, Dakota Fanning en Kit Harrington in de hoofdrollen. De productie heeft zelf een paar foto’s vrijgegeven van de decors in aanbouw die ik met Floris Vos heb ontworpen, dus ik ben nu zo vrij om een ​​paar eigen foto’s te delen zonder te veel weg te geven. Dit jaar maakte ik enkele maanden schetsen, bouwtekeningen en schema’s van Westerse steden en boerderijen. Het betrof zowel interieurs als exterieurs die ofwel in de Studio in Berlijn ofwel op locatie op het Duitse platteland moesten worden gebouwd. Als Supervising Art Director ging ik naar Berlijn voor een paar weken om het bouwen in de studio te overzien. Ik heb me laten inspireren door dorpen in Oregon die ik gekend heb uit mijn kindertijd, maar ook door dorpen waar mijn vader heeft gewoond. Doel was een Calvinistische gemeenschap in de Midwest van Amerika —wat toen nog de “frontier” heette— vorm te geven. Ik had dit niet kunnen doen zonder de stylingtalenten van Floris Vos, die als production designer in een turbulent productieproces de hete kastanjes uit het vuur moest halen. Nu kunnen we gerust zeggen, “Jemig, dat ziet er prachtig uit!”11755123_10203540003415566_3645573222301770185_n
Natuurlijk kun je je afvragen: “Wat? Een Duitse western?” Het voor de hand liggende antwoord is: “Waarom niet?” En technisch gesproken is het een Nederlands / Duitse western, aangezien de regisseur en een groot deel van de crew Nederlanders zijn. Zodra de film uitkomt, zal ik meer productiefoto’s plaatsen. Geniet!