In 2015 heb ik meegedaan als art-director en set-designer op de Nederlandse Westernfilm Brimstone, met in de hoofdrollen Guy Pearce, Dakota Fanning, Kit Harington en Carice van Houten. Nu de film in de bioscopen draait vond ik dat ik wat meer kiekjes zou kunnen delen, in dit geval zgn. film stills, direct van de draaicamera. De eerste recensies zijn nu al verschenen een iedereen is het er over eens is: het is gedenkwaardig. De film wordt gekenmerkt voor zijn zware toon en zijn ingetogen maar authentieke architectuur. De stemming werd bepaald door de production-designer Floris Vos, en hij, zoals ze zeggen, “stuck to his guns” gedurende het hele project door ervoor te zorgen dat we het simpel bleven houden. De film werd grotendeels opgenomen op locatie in Duitsland met een Nederlandse en Duitse ploeg.

Categorieën: Film & TV