Multimedia consoles voor Nederlandse Apothekersbond

De KNMP is de brancheorganisatie van Nederlandse apothekers. Om hun 175e jaar te vieren, hebben zij Studio Louter en Todd van Hulzen opdracht gegeven om multimediaconsoles met een app-spelletje te ontwikkelen om voorlichting te geven over de taak van de apotheker.

De consoles moesten op wisselende locaties getoond kunnen worden, zowel binnen als buiten, waarvan de eerste locatie de botanische tuin was van de Universiteit Utrecht. De consoles zijn samengesteld uit een pilaar, geïnspireerd op de Griekse stelle (reliëven op zuiltjes), plus een multimedia-app die thuis of op locatie op een tablet kan worden gedownload en gespeeld. Elke stelle heeft een uniek laag-reliëf beeldhouwwerk dat het onderwerp van elk spelletje weergeeft. De grafische vormgeving en het “character design” hiervan werden gemaakt onder leiding van Dirk Bertels bij Studio Louter.