4 visies van de Nederlandse prehistorie

Het Drents Museum in Assen wilde een visiedocument maken voor de toekomst. Dit was onderdeel van een uitgebreid, lange termijn project voor fondsenwerving. Het Drents Museum blinkt uit in zijn verzameling over de oertijd. Todd van Hulzen heeft vier visualisaties gemaakt van denkbeeldige tentoonstellingen over de prehistorie in Nederland. De te ontwerpen tentoonstellingen zouden geheel nieuwe zalen of zelfs gebouwen kunnen krijgen, maar wel ontworpen rondom de bestaande collectie. Deze verzameling gaat over het stenen tijdperk in nederland. Ze bezitten ’s werelds oudste kano (misschien wel het oudste voertuig, punt), schaalmodellen van beesten uit de ijstijd zoals mammoeten, en een unieke “verzameling” van veenlijken, die in de Nederlandse bodem gevonden zijn. Daarnaast is Drenthe rijk aan grafheuvels, megalieten en hunebedden, waar het museum momenteel een levendig uitstalling van heeft.