De erfgoedverzameling van Hoogeveen: het Verhalenwerf

Hoogeveen, een gemeenschap op de veenlanden van Oost-Nederland, consolideert haar historische collecties bij de openbare bibliotheek. Het zal het “Verhalenwerf” gaan heten. Ze hadden een geschikte maar tijdelijke tentoonstellingsdécor nodig om de eerste fase van de transitie in te luiden. Nu we in de tweede fase van permanente huisvesting voor deze collectie zijn, kijken we terug op het oorspronkelijke tijdelijke project. TvH maakte het ontwerp met favoriete partner Studio Louter. Todd verbleef zelf echter tijdens het ontwerpen de hele tijd in een camper in de bergen van Southern Oregon in de VS. Werken op afstand kan dus wel! De inrichting moest betaalbare en gemakkelijk te bouwen zijn. Het werd ontworpen om het tijdelijke en veranderbare karakter van de werven van Hoogeveen te accentueren. Vooral toegankelijke materialen zoals kratten en pallets werden gebruikt om objecten tijdens het transport te presenteren, alsof ze stonden te wachten op hun volgende huis. Studio Louter creëerde een pakkend grafische stijl.  We hebben verspreid over het decor elementen zoals kratten en vitrines met sjabloonletters geschilderd, zoals in een pakhuis. Dit geriefelijke ontwerpje bleek ook inzetbaar te zijn als template voor de tweede fase van het project. Als dit klaar is ziet u het hier verschijnen!

Pride & Prejudice houdt LHBT-vluchtelingen in het publieke oog
Meubilair en interactieve wand voor het Bonnefantenmuseum