Meubilair en interactieve wand voor het Bonnefantenmuseum

Voor het Bonnefantenmuseum in Maastricht heeft TvH een ontwerp gemaakt voor een interactieve ‘mozaïekmuur’ en een aantal inklapbare meubelelementen De muur bestaat uit magnetische tegels bedrukt met beeldmateriaal gekozen uit het museum. Het Bonnefantenmuseum heeft een verzameling barokke religieuze schilderijen van wereldklasse, ook al is de grootste bron van trots in de collectie  hun middeleeuwse kerkelijke kunst. Deze schilderijen lenen zich goed voor kleurrijke blow-ups van enkele meters hoog. De magnetische tegels zijn hier echter bedoeld om te worden uitgewisseld. Wat begint als een herkenbaar meesterwerk, wordt snel een uniek mozaïek gemaakt door bezoekers. Tegels kunnen natuurlijk op eindeloos nieuwe manieren worden geassembleerd, maar als voorbeeld kun je ze op kleur of op soortgelijke details rangschikken.  Je kunt ze ook proberen terug te leggen om het originele schilderij na te maken. Elk resultaat toont een spannende legpuzzel. Het museum had ook flexibel meubilair nodig, bij voorkeur inklapbaar, om een ​​smalle hal tussen de tentoonstellingsruimtes te vullen. Het belangrijkste doel van de ruimte is om projecten van de jeugdafdeling te etaleren. Het moest leuk, gemakkelijk, betaalbaar, nieuw en flexibel zijn. TvH creëerde een ontwerp dat gemaakt is van eenvoudige flat-pack elementen, bedrukt met kleuren en patronen uit de museumarchitectuur van Aldo Rossi, evenals visuele motieven van het gebouw (de beroemde Bonnefanten-koepel) en de collectie (de gotische boog). We waren zelf heel tevreden met de ontwerpoplossingen en de kwaliteit van de renderings.