Bibliotheek van Hoogeveen, upgrade interieur

Na het ontwerpen van de vaste opstelling van de erfgoedcollectie in de bibliotheek van Hoogeveen werden we uitgenodigd om de hele bibliotheek opnieuw in te richten. Dit begint met de ingang en eindigt in verschillende studieruimtes. Daartussenin is een informatiebalie, een cluster, gewijd aan nieuwe aanwinsten, een ‘makers-laboratorium’, een centraal verkeersplein, een ruimte voor workshops en klassen en, natuurlijk, de kernfunctie van een bibliotheek: boeken en lezen. Of zijn dat nou echt de “kernfuncties”? Bibliotheken in het hele land, en overigens over de hele wereld, zijn tegenwoordig zichzelf opnieuw aan het uitvinden voor een nieuwe eeuw. Ze stellen zichzelf vaak moeilijke vragen: doen bibliotheken er nog toe? Wat zijn onze kerntaken? Komen mensen naar een bibliotheek om te lezen, of mensen te ontmoeten, of om over geschiedenis te leren? Hoe kunnen bibliotheken bieden wat een gemeenschap nodig heeft? Hoe kunnen ze floreren? Al deze vragen worden weerspiegeld in het ontwerp. We verwachten aan dit project te blijven werken tot en met 2019. Dus blijf op de hoogte!