“Glas in Lood” voor Amerikaanse film

Af en toe moeten we melding maken over Todds nevenactiviteiten. Naast het ontwerpen van tentoonstellingen maakt hij nog steeds af en toe een decorstuk of decorontwerp voor de filmindustrie. Deze zomer creëerde hij een enorm imitatie glas-in-lood raam voor een tot nu toe onbenoembare Amerikaanse film die in Nederland wordt gerealiseerd. Wat we je wel kunnen laten zien, zijn enkele afbeeldingen van het werk in uitvoering. Het werk werd in een werkplaats gemaakt met gebruik van beschilderd en bedrukt materiaal en werd overgebracht naar een locatie in de open lucht. Deze decorconstructie bootste de buitenkant van een bestaande gotische kerk na. Met de juiste camerahoek kunnen we dus de illusie creëren van continuïteit tussen de locatie en de set, zonder de activiteiten of het binnenklimaat van de kerk te hoeven verstoren. Als de film is uitgebracht, vindt u hier een update.