Nieuwe blokhut-designs uit Oregon

Tijdens de vakantie gaat Todd naar Oregon om op zijn eigen blokhut te bouwen en nu en dan post hij hier nieuws daarover. Het lijkt alsof elk jaar begroet wordt met een nieuw ontwerp. De meest recente update weerspiegelt de wens om het project nog sneller en betaalbaarder te voltooien, maar ook om trouw te blijven aan de oorspronkelijke geest van het project: openheid en liefde voor de natuur. De houten muren hebben nu plaats gemaakt voor canvas en muggenschermen, en  de typische logcabin-elementen worden versterkt door tentelementen. Het concept is het creëren van een centrale “box”, gebouwd op de bestaande vloer, die een opgevouwen tent opbergt. Daarnaast beschikt dit houten loodsje over een kleine keuken, een opklapbed, een houtkachel en een ligbad. Alles kan worden uitgevouwen of uitgerold vanuit zijn ingepakte plek om een ruime, goed ingerichte en droge kampeerervaring te maken. Met een vaste uitrusting (een keuken, kachel en houten binnenwanden) wordt het gevoel van een traditionele hut verleend. Indien nodig, kan de houtkachel worden opgestookt en extra isolatie kan worden uitgerold. Sommige mensen noemen dit “glamping”. Aan het einde van een verblijf, wordt alles weer ingepakt in de container voor een ongedierte-vrije winteropslag. Op de top van de loods is een watertank, een aggregaat, zonnepanelen en een batterij aan accu’s. Misschien hebben we volgend jaar een heel nieuw concept. Het gaat hier ook een beetje om het process en het ondernemen van een project met je oude vader.