FotoApp in het Marinemuseum

Het Marinemuseum in Den helder wilde een applicatie creëren voor een “foto souvenir” en een fysieke installatie laten maken om het te behuizen. De app (een stukje software met een webcam en een beeldscherm) maakt een foto van een bezoeker tegen een achtergrond en vervolgens vervaardigt het tot een historiserende illustratie, gebaseerd op een affiche uit de collectie van de Nederlandse Marine. Deze kan je als bezoeker laten afdrukken in verschillende formaten. Studio Louter creëerde de applicatie en Todd van Hulzen ontwierp de plannen voor een console om de webcam en computer te omkasten. Naast de webcam hebben we ruimte gemaakt voor rekwisieten en kostuumstukken die gebruikt worden op het fotomoment. Kinderen (het zijn vooral kinderen) kunnen zich verkleden met pet en uniform. Zie de post hieronder over onze grote tentoonstelling in het Marinemuseum, Sea Battle!. visualisaties: T. van Hulzen design.