Ruutjesmennekes

Deze feestelijke paspoppen hebben de carnavaleske naam “ruutjesmennekes” gekregen. Oorspronkelijk ontworpen voor een tentoonstelling over Carnaval (zie eerder bericht) waar het ruitmotief uitvoerig ingezet werd, zijn deze “harlequin mannequins” ook inzetbaar voor alle soorten tentoonstellingen waar je een uniforme uitstraling wil creëren voor historische kostuums maar waar je de standaard commercieel beschikbare paspoppen wilt vermijden. In zo’n geval is het aannemelijk dat je ze in een neutrale kleurstelling zou willen hebben. De echte charme van deze jongens komt echter als je er omheen draait en de verschillende vlakken verschijnen en verdwijnen waarbij plotseling heel nieuwe patronen zich manifesteren. Je bereikt dit alleen door contrasterende kleuren te gebruiken.  Met een muziekje erbij wil je er gewoon een feest van maken. 

ook beschikbaar in een neutraal palet
3D modellen van verdwenen Amsterdamse gebouwen
neo-gotische verkenningen: details detail details

About the author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.