Begin werk op “Hof van Nederland” in Dordrecht

We zijn heel blij met onze nieuwste opdracht voor het Hof van Nederland/Dordrechts Museum. Het Hof, het vroegere Augustijnenklooster, neemt een hele bijzondere plaats in de Nederlandse geschiedenis. Je zou het bijna de “wieg van Holland” kunnen noemen vanwege twee belangrijke gebeurtenissen aldaar: de eerste onafhankelijke vergadering van de Staten Generaal en de Synode van Dordrecht, allebei belangrijke mijlpalen in de Nederlandse historische canon. Daarnaast is Dordrecht zelf ook nog eens de oudste erkende stad van het gewest Holland. Maar dit gebouw, een boeiende doolhof, is getuige geweest van meerdere gebeurtenissen die ons maken wie we zijn. En dat wilt verteld worden. Maar hoe? 

De tentoonstellingsmakers van het Dordrechts Museum, tevens beheerders van Huis van Gijn en het Hof van Nederland, willen dat er een helder verhaal komt dat de bezoeker houvast geeft in dit kruip-door-sluip-door gebouw. In de huidige opstelling ontbreekt het aan overzicht én verdieping. Samen met twee spannende nieuwe collega’s, Inez Groen, die spellen bedenkt en ontwikkelt (www.gamesandlearning.nl) en Ferry Piekert die verhalende teksten en audiotours maakt, gaan we zorgen dat er orde in de chaos komt. En wij gaan een ervaring bedenken en bouwen die bezoekers zullen navertellen.

Verwachten opening 2020